Køb et TRÆ TIL AFRIKA
VERDENS DYR OG NATUR ER OGSÅ RAMT AF CORONA-PANDEMIEN
Den dødelige Corona-pandemi har på ganske kort tid været forfærdelig ødelæggende for mennesker kloden rundt, og de vidtrækkende konsekvenser rammer nu også verdens natur og dyrelivet. I Masai Mara Kenya, som i dag et af de mest elskede safariområder på grund af dets enorme rigdom på dyreliv, står de grønne porte på vidt gab – åbne og ubeskyttede. Mange års projekter for at give lokalbefolkningen i området bedre levevilkår i harmoni med naturen, smuldrer mellem hænderne.
Den sårbare natur og dyrelivet i området var i forvejen under stigende pres fra klimaforandringer, afskovning og krybskytteri, og mens de livsnødvendige indtægter fra turismen svinder ind, får krybskytterne frit spil og lokalbefolkning må bruge af de trængte naturressourcer. En katastrofal udvikling i et område, som netop havde opnået store fremskridt med at genskabe og beskytte naturen.
Op til 80 % af den oprindelige træbeplantning i og omkring Masai Mara er forsvundet. Træbeplantning er primært forsvundet, fordi den voksende befolkning i området har fældet træerne til byggematerialer og brændsel. Mere end halvdelen af den tilbageværende natur i Masai Mara står i dag ubeskyttet og oplever massivt pres fra landbrug og investorer, der ønsker at forvandle Masai Mara i Kenya til alt andet end den naturperle, som reservatet er verdenskendt for.
Situationen er nu yderligere forværret af Corona-pandemien, så direktør Jesper Stagegaard, som leder Karen Blixen Camp Trust, sender et tydeligt nødråb ud i håb om, at danskerne vil komme området til udsætning.
HVERT ET TRÆ GØR EN FORSKEL!
Gate To Nature vil løbende, sammen med Alex Høgh Andersen og Malte Ebert, gøre en ekstraordinær indsats for at hjælpe naturen og dyrelivet i Masai Mara, Kenya.
Vi kan gøre en enorm indsats ved at genplante træer!
Vi skal bruge 1 million træer.
GIV DYRENE ET SKJULESTED
Den omfattende afskovning i Masai Mara, skaber problemer for mange af områdets dyr.
Dyrene i området lever af bl.a. bladene på træerne i de perioder af året, hvor der ikke er så meget føde.
Den omfattende afskovning, gør samtidig dyrelivet mere sårbart overfor krybskytteri, og f.eks. har områdets løvinder brug for skjulesteder til at føde og gemme deres unger, så de er godt beskyttet mod bøfler, andre løver og hyæner, når de kommer til verden.
Derfor er det vigtigt, at den beplantning og vegetation, som tidligere var en naturlig del af Masai Mara, bliver genskabt.
SÅDAN PLANTER VI TRÆERNE
De nye træer vil blive plantet som seedballs, dvs. frø fra naturligt forekommende træer i området, som med elefantgødning laves til små kugler, som spredes i området. . 90 % af de seedballs, vi sår ud i området, bliver til træer, som er 1,5 – 2 meter høje i løbet af 3 – 5 år. Det virker og vil gøre en stor forskel.
MASAI SMYKKER ÆNDRER LIV
Et af de projekter i Karen Blixen Camp Trust, der er ramt, er perleprojektet ”the Beading Project”. Formålet er at sikre de lokale masaikvinders selvstændighed, men de fraværet af besøgende gør, at indtægterne mangler.
32 kvinder fra den nærliggende lokale landsby Mararianda, mødes alle ugens arbejdsdage for at lave smykker i Karen Blixen Camp. Alle smykkerne bliver solgt i Karen Blixen Camp og Ree Park Safari, og helt i overensstemmelse med fair trade principperne, så beholder kvinderne 70% af salgsprisen, mens de resterende 30% går til naturbevarelse i Masai Mara.
For kvinderne betyder det, at de er med til at bevare deres natur og samtidig få en indkomst, der gør det muligt for dem at betale for deres børns uddannelse og basale behov som mad og tøj og medicin.